内外皆可互动,打造沉静随心的民宿空间 | 壹阁设计



半壁山房待明月 / 一盏清茗酬知音 ,离开城市、回归淳朴、围炉而坐、品茗、谈天,享受这一刻相聚的欢愉!


Banbi mountain house waiting for the bright moon / a cup of clear tea to pay a bosom friend,Leave the city, return to simplicity, sit around the stove, drink tea, talk, and enjoy the joy of gathering at this moment!



稳重的空间与寂静无声的物件带来岁月的沉淀感与安静的力量感 。


Stable space and silent objects bring a sense of precipitation and quiet power of years.



伸出屋檐与地台,让室内与户外相连,内外皆可互动,拉近人与自然距离。


Extend the eaves and platform to connect indoor and outdoor. Both inside and outside can interact to shorten the distance between man and nature.



木色系为主,加入温柔的布艺、木质、皮质等天然元素丰富空间层次与质感,带来舒适感的气息。


The wood color system is mainly composed of gentle cloth, wood, leather and other natural elements, which enrich the spatial level and texture and bring a sense of comfor



楼梯错落抬升与吧台巧妙结合,少量的阻隔,动线顺畅、功能划分明确。


The stairs are staggered, the lifting is cleverly combined with the bar, with a small amount of barrier, smooth moving line and clear function division



延续原木的质感,点缀空间的氛围,加强户外的距离感同时引入自然景观,营造休息观景的丰富体验。


Continue the texture of logs, decorate the atmosphere of the space, strengthen the sense of outdoor distance, and introduce the best natural landscape to create a rich experience of rest and viewing.



运用极具空间特性温润自然的物件与空间穿插,营造出沉静随心具有归属感的民宿空间。


The use of warm and natural objects and spaces with great spatial characteristics creates a quiet home stay space with a sense of belonging.



木质营造温暖轻松的体验感,带来身心的放松与身心的休憩。


Wood creates a warm and relaxed experience, bringing physical and mental relaxation and physical and mental res



地面抬高和木结构的木饰面,增添空间趣味性与治愈感,营造温润舒适的体验感,让家人或是客人都能感受到来自空间与主人的关爱。


The raised floor and wood veneer of wood structure add interest and healing to the space, create a warm and comfortable experience, and let family or guests feel the love from the space and the owner.



室内的植物点缀与室外呼应,天井处的绿植从二层延伸至三层,带来向上的生命力与空间感。


The indoor plant decorations echo the outdoor ones. The green plants in the patio extend from the second floor to the third floor, bringing upward vitality and a sense of space.



楼梯间采用木质踏步与扶手,将多层空间感觉指引与延续。


The staircase adopts wooden steps and handrails to guide and continue the feeling of multi-storey space.



自然清爽的基调,利用自然木质材质与干净色彩打造随意中又很轻松安静的空间氛围。


The natural and refreshing tone uses natural wood materials and clean colors to create a casual and relaxed and quiet space atmosphere.



空间氛围营造通透干净,利用光影与木质元素打造温暖沉静,给人以关怀的空间。


Create a transparent and clean space atmosphere, and use light, shadow and wood elements to create a warm, quiet and caring space.



天窗下打造的阳光书房,将光线引进室内,在自然景致的变幻莫测下,悠闲且惬意放松的氛围,置身于大自然中一处宁静悠闲的时光。


The sunshine study built under the skylight introduces light into the room. Under the unpredictable natural scenery, it has a leisurely and relaxing atmosphere and is placed in a quiet and leisurely time in nature



“偷得浮生半日闲”的惬意是所有人对闲适生活的全部梦想。


The pleasure of "stealing half a days leisure" is all peoples dreams of a leisurely life.



把喧嚣关在大门外,诠释和浸润便是一种对生活的态度和情愫。找寻到久违的归属感,时光与情怀,享受与自在,静与动,慢而缓,无序的随性只需停下来慢慢感受!


Shut the noise out of the door, interpretation and infiltration is an attitude and emotion towards life. Find a long lost sense of belonging, time and feelings, enjoyment and freedom, static and dynamic, slow and slow, disorderly randomness. Just stop and feel it slowly!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Project Name / Seclusion
Project Area / 180㎡
Project Time / 2022年
设计 / 成都壹阁设计
Design / ONE SPACE DESIGN
Creative Director / 创意团队
Photographer / eight mouth

ONE SPACE DESIGN壹阁设计由美籍设计师何丹尼先生和钟莉女士于2008年共同创办,是一家位于中国成都的国际化室内设计事务所。提供室内、环艺、商业、住宅、软装等设计服务。



让设计更容易,为设计师赋能 —— 设计头条APP

评论(0

登录后参与评论

    分享
    至好友

    相关文章
    下载设计头条APP
    • 前沿资讯
      海量案例
    • 精彩视频
      干货课程
    • 设计师认证
      高流量曝光

    扫码下载设计头条APP

    设计头条 - 让设计更容易

    使用手机号注册

    第三方登录

    打开设计头条APP扫码登录

    找回密码

    注册

    设计头条 - 让设计更容易